Yalnız Mesajı Göster

Yufka Kâsesinde Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufka Kâsesinde Köfte



Yufka Kâsesinde Köfte tarifi - Yufka Kâsesinde Köfte yapilisi

Malzemeler,


Köfte Harcı için,


250 gram az yağlı kıyma


1 adet rendelenmiş kuru soğan


1 yemek kaşığı salça


1 dilim bayat ekmek içi


1 adet yumurta


Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, kekik


Yufka Kâsesi için,


2 adet yufka


Kürdan

Hazırlanışı,


Yoğurma kabına köfte için gerekli malzemeleri alın


Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun


Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın


Avucunuzun içinde yuvarlayıp düz bir tepsiye dizin


Yapışmaz tavaya bir miktar yağ koyup köfteleri hafif kızartın


Kızaran köftelerin soğuması için kenarda bekletin


Yufkaları düz bir zemine serin


Orta boy bir kâse yardımıyla yufkadan yuvarlaklar çıkarın


Çıkardığınız yuvarlak yufkaları üstü üste dizin


Her bir yufkanın içine bir adet köfte koyun


Ağız kısmının dağılmaması için kürdanla tutturun


Bol ve kızgın yağda kızartın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla