Konu
:
Yufka Kâsesinde Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Yufka Kâsesinde Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufka Kâsesinde Köfte
Yufka Kâsesinde Köfte tarifi - Yufka Kâsesinde Köfte yapilisi
Malzemeler,
Köfte Harcı için,
250 gram az yağlı kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, kekik
Yufka Kâsesi için,
2 adet yufka
Kürdan
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına köfte için gerekli malzemeleri alın
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Avucunuzun içinde yuvarlayıp düz bir tepsiye dizin
Yapışmaz tavaya bir miktar yağ koyup köfteleri hafif kızartın
Kızaran köftelerin soğuması için kenarda bekletin
Yufkaları düz bir zemine serin
Orta boy bir kâse yardımıyla yufkadan yuvarlaklar çıkarın
Çıkardığınız yuvarlak yufkaları üstü üste dizin
Her bir yufkanın içine bir adet köfte koyun
Ağız kısmının dağılmaması için kürdanla tutturun
Bol ve kızgın yağda kızartın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul