Yalnız Mesajı Göster

Altı Patlıcanlı Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Altı Patlıcanlı Kebap



Malzemeler:


250 gram kuşbaşı kuzu eti

200 gram mantar

2 adet domates

1 adet soğan

1 adet çarliston biber

1 adet havuç

2 yemek kaşığı sıvı yağ

4 adet kemer patlıcan

Yeteri kadar tuz karabiber


Hazırlanışı:


Kuzu kuşbaşı eti tencereye koyup kavurun Üzerine bir çay bardağı sıcak su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin Mantarları yıkayıp 4 parçaya bölün Soğan, havuç, domates ve biberi ince ince doğrayın


Suyunu çeken ete sıvı yağ, biber ve soğanı koyup kavurun Domatesi ekleyip kavrulunca ateşten alın Tuz ve karabiberi ekleyin Patlıcanları ateşte közleyip soyun ve tahtada ince ince kıyın Tuzla iyice karıştırın Servis tabağına yayın Üzerine etli harcı döküp servise hazırlayın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla