Konu
:
Sırık Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Sırık Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı Tarifi - Sırık Kebabı Nasıl Yapılır - Sırık Kebabı Malzemeleri
Yapılışı
Bütün olarak kesilen kuzunun derisi yüzülür ve içi temizlenir
Uzunca bir sırığa tam ortadan geçirildikten sonra özel olarak hazırlanmış çöplerle kuzunun karnı dikilir
Ocakta yakılan ateşin başında çevrilerek pişirilir
Pişirilirken akan yağ bir kapta toplanır
Buna serit adı verilir
Serit de ayrıca kaynatıldıktan sonra ekmekle birlikte yenir
2-3 saat sonra iyice pişen kuzu, sırıktan çıkarılarak parçalanır ve servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul