Konu
:
Kuzu Etli Kagit Kebabi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Kagit Kebabi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Kagit Kebabi
Malzemeler:
* 2 yemek kasigi sivi yag
* 1,5 kilo kusbasi kuzu eti
* 4 adet orta boy havuc soyulmus ve kücük kücük kesilmis
* 4 adet orta boy patates soyulmus ve k ücük k ücük kesilmis
* 20 cm *18 cm kesilmis yagli kagit parcalari
* 2 yemek kasigi domates salcasi
* 500 gr konserve bezelye
* 1 tatli kasigi biber salcasi
* Dilediginiz kadar tuz
* 2 tatli kasigi karabiber
* 1 cay kasigi kirmizi biber
Hazirlanmasi:
1
Kusbasi kuzu etlerini yagla birlikte etler iyice yumusayincaya kadar,once orta daha sonra kisik ateste pisirin
Etiniz pistikten sonra domates salcanizi,karabiberinizi, tuzunuzu,kirmizi biberinizi ekleyin
Isterseniz bu noktada bir tatli kasigi biber salcasini da katin,tadi daha zenginlestirmis olursunuz
2
Havuclari ekleyin ve onlar biraz yumusadiktan sonra once patatesleri ekleyip biraz yumusattiktan sonra en son bezelyeleri ekleyin ve tencerenizin kapagini kapatik kisik ateste pisirmeye devam edin
Bu arada yemeginizin suyu az gelirse biraz sicak su ekleyebilirsiniz
3
Bütün bunlari yaparken onceden hazirladiginiz kagit parcalarinin icine yaklasik 3-4 yemek kasigi etli sebzeli karisimdan koyup bohca gibi katlayin
Hepsini katladiktan sonra firin tepsinize dizin ,tencerede kalan et suyunu kagit kebaplarinizin arasina gezdirin ve onceden 180 derece isittiginiz firinda servis yapmadan once yaklasik 15-20 dakika daha pisirin
4
Pirinc pilavi ile servis yapanilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul