Yalnız Mesajı Göster

Mortadella - Antakya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mortadella - Antakya



Mortadella - Antakya





Malzemeler:

1 kg köftelik et

100 gr doğranmış kuyruk yağı

Yarım soğan

1 yumurta

2 diş sarımsak

Kimyon

Karabiber

Antep fıstığı

Etimek


Yapılışı:

1kg köftelik kıymaya 100 gr kuyruk yağı katılır ve makinede çekilir Herhangi geniş bir tepsiye konur Üzerine yarım soğan ile 2 diş soğan rendelenir, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 yumurta kırılır Malzemeler ile köfte özdeşleştirilinceye kadar yoğrulur 1 paket etimek (un da olabilir) rondodan geçirilip un haline getirilerek kıymaya katılır Yoğrulmaya devam edilirken içerisine Antep fıstıkları konarak yeniden yoğrulur Bu işlem ortalama 10 dakika sürer Küçük bir kâseye 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir Kıyma 8 eşit parçaya bölünür Elimizi sıvı yağ ile ıslatarak uzun silindir şekil verilerek köfte haline getirilir Herhangi bir tavada yüksek ateş ocakta sıvı yağ kızdırılır (ayçiçeği ya da fındık yağı da olabilir) ve köfteler kızartılır Kızaran köftelerin içi pişmediğinden boş bir tencereye 1 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sirke (elma ya da üzüm) ve 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek yüksek ocak ateşte kaynamaya bırakılır Kaynama başlayınca içerisine kızartılmış olan köfteler eklenir ve kaynamaya bırakılır Aradan 5 dakika geçtikten sonra ocak ateşi kısığa alınarak pişirmeye devam edilir Salçalı su iyice koyulaşıp yarısına gelinceye kadar pişirilir ve ocak ateşi kapatılır Köftelerin yapılış süresi 40 dakikadır 8 kişilik servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla