Konu
:
Mortadella - Antakya
Yalnız Mesajı Göster
Mortadella - Antakya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mortadella - Antakya
Mortadella - Antakya
Malzemeler:
1 kg köftelik et
100 gr doğranmış kuyruk yağı
Yarım soğan
1 yumurta
2 diş sarımsak
Kimyon
Karabiber
Antep fıstığı
Etimek
Yapılışı:
1kg köftelik kıymaya 100 gr kuyruk yağı katılır ve makinede çekilir
Herhangi geniş bir tepsiye konur
Üzerine yarım soğan ile 2 diş soğan rendelenir, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 yumurta kırılır
Malzemeler ile köfte özdeşleştirilinceye kadar yoğrulur
1 paket etimek (un da olabilir) rondodan geçirilip un haline getirilerek kıymaya katılır
Yoğrulmaya devam edilirken içerisine Antep fıstıkları konarak yeniden yoğrulur
Bu işlem ortalama 10 dakika sürer
Küçük bir kâseye 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir
Kıyma 8 eşit parçaya bölünür
Elimizi sıvı yağ ile ıslatarak uzun silindir şekil verilerek köfte haline getirilir
Herhangi bir tavada yüksek ateş ocakta sıvı yağ kızdırılır (ayçiçeği ya da fındık yağı da olabilir) ve köfteler kızartılır
Kızaran köftelerin içi pişmediğinden boş bir tencereye 1 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sirke (elma ya da üzüm) ve 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek yüksek ocak ateşte kaynamaya bırakılır
Kaynama başlayınca içerisine kızartılmış olan köfteler eklenir ve kaynamaya bırakılır
Aradan 5 dakika geçtikten sonra ocak ateşi kısığa alınarak pişirmeye devam edilir
Salçalı su iyice koyulaşıp yarısına gelinceye kadar pişirilir ve ocak ateşi kapatılır
Köftelerin yapılış süresi 40 dakikadır
8 kişilik servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul