Yalnız Mesajı Göster

Tepside Oruk Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepside Oruk Kebabı



Tepside Oruk Kebabı Tarifi - Tepside Oruk Kebabı Nasıl Yapılır - Tepside Oruk Kebabı Malzemeleri




TEPSİ ORUGU


* MALZEMELERİ:

* Hamuru için: 750 gr ince köftelik bulgur

* 250 gr dövülmüş yagsız et

* 2 kaşık un

* 1 orta boy kuru sogan

* kimyon – tuz – zeytin yagı

* 1 kaşık biber salçası

* İçi için: 300 gr kıyma – 1 su bardagı ceviz içi

* 2 adet kuru sogan – maydonoz

* karabiber- pul biber – tuz


YAPILIŞI: ilk önce iç malzemesini yapalım kıymayı soteleyin içine soganları yemeklik dograyın soganları bir iki dakika soteledikten sonra baharatları ve cevizi koyun maydonozuda dograyıp sogumaya bırakın


Hamurun yapılışı: bulguru çok az nemlendirin içine soganı dograyın ve eti koyun varsa kıyma makinanızda yoksa robotunuz 2 – 3 kere çekin ( eger hiç biri yoksa aynı çig köfte gibi özleşene kadarda yogurun) çektiginiz bulguru tepsiye dökün içine kimyonn , tuz ve salçayı koyarak hamur sakız gibi olana kadar yogurun ( bu işlem bende yarım saat sürüyor ) yogurma esnasında yanınızda bir kabta su koyun ara sıra elinizi ıslatınhamur hazır olunca ikiye bölün bir ve tepsinin dibini zeytin yagı ile yaglayın Bölmüş oldugunuz hamurun bir tanesinden ufak parçalar alın çok kalın olmayacak şekilde avucunuzda açın ve tepsiye koyun tepsi dolana kadar bu işlemi yapın Bİr tarafta su dolu kabınız olsun bu işlemde hamur ele yapışıyor aras ıra elinizi ıslatın( sakın hamurun yarısını alıp tepsiye birden yaymayın çünkü kalın olur o zaman parça parça konulacak ) en sonunda aralardaki boşlukları ufak parçalarla kapatın ve elinizle tepsini üzerine bastırın Hazırlamış oldugunuz içi eşit miktarda tepsiye yayın hamurun diger yarısını da altta yaptıgınız işlemin aynısını yaparak kapatın Üzeride kapandıktan sonra bütün yüzeye yayılacak şekilde zeytin yagı gezdirin baklava dilimi şeklinde dilimleyin ve 200 derecedeki fırına sürün üzeri kızarana kadar pişirin Sıcak servis edin Afşyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla