Konu
:
Davud Paşa Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Davud Paşa Köftesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Davud Paşa Köftesi
Davud Paşa Köftesi Tarifi - Davud Paşa Köftesi Yapılışı - Osmanlı Davud Paşa Köftesi
1 kg kuzu kıyması (yağsız)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 büyük baş soğan (ince doğranmış)
3 çorba kaşığı badem (zarları soyulup ikiye bölünmüş)
8 çorba kaşığı domates salçası (yarım bardak suyla karıştırılmış)
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
Orta boy bir kapta kıymayı, kimyonu, biberi, tuzu ve yenibaharı iyice karıştırıp küçük küçük top gibi köfteler yapınız
Orta boy bir tencerede zeytinyağı hafif ateşte ısıtıp soğanları koyarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Köfteleri de tencereye koyup ara sıra karıştırarak 8-10 dakika kızartınız
2 çorba kaşığı bademi tencereye atıp, tenceredeki karışımı 2 dakika daha kavurunuz
Sulandırılmış domates salçasını ve limon suyunu ekleyerek iyice karıştırınız
Ateşi kısarak Davud paşa köftesini 20-25 dakika, sosunu biraz çekinceye kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp Davud paşa köftelerini bir tabağa aktararak sıcak tutmak için alüminyum kâğıtla örtünüz
Küçük bir tavada tereyağı hafif ateşte kızdırınız
Kalan 1 çorba kaşığı bademi tavada 2-3 dakika, ara sıra karıştırarak pişiriniz
Tavayı ateşten alıp, tabaktaki her köfteye bir badem saplayarak servis ediniz
Not: Davud paşa köftesi, eskiden Osmanlı sarayında akşam ziyafetlerinde servis edilen güzel kokulu bir baş yemektir
Yanında tereyağlı pilavla servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul