Konu
:
Kuzu Çevirme
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Çevirme
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Çevirme
Kuzu Çevirme Nasıl Yapılır - Kuzu Çevirme Nasıl Hazırlanır - Kuzu Çevirme Tarifi - Kuzu Çevirme Yapılışı
Kuzu Çevirmesi
Kullanılacak malzeme (25-30 kişilik):
Postu yüzüldükten ve içi çıkarıldıktan sonra 10 kg kadar gelecek bir kuzu,
bir-iki dal biberiye,
birkaç dal kekik,
1/2 kg domates salçası,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapılışı:
Açık havada yapılan bir yemektir
Kuzunun derisi yüzülüp içi çıkarıldıktan sonra içi, dışı iyice yıkanır ve baş aşağı asılarak suyu süzdürülür
Sonra içi, dışı tuzlanıp biberlenir ve hafifçe sulandırılmış domates salçası sürülür
İçine dal halinde kurutulmuş kekik ve bir-iki taze biberiye dalı yerleştirilerek çevirmeye hazır hale getirilir
Diğer taraftan, 1/2 m derinliğinde, 70-80 cm eninde ve kuzunun boyundan biraz daha uzunca kazılmış bir çukurda kütük halinde odun yakılır
Odunlar köz oluncaya kadar beklenir
Bu arada kuzu uzunlamasına sağlam bir kazığa geçirilir
Ateş köz haline gelince ortasına kuzudan damlayacak yağların toplanması için uzun bir kap konur ve kazığa geçirilmiş kuzu bu çukurun üzerine oturtulur
Kazık ara ara çevrilerek kuzunun her yanı iyice pişirilip kızartılır
Gerekirse, bir başka yerde yakılmış odun ateşinin közü çukurun dibine ve yanlara gelecek bir şekilde boşaltılabilir
Ara ara çukurun dibindeki kapta biriken yağdan alıp kuzunun üstüne gezdirerek dökmek daha iyi kızarmasını sağlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul