Konu
:
Kapadokya Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Kapadokya Köftesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kapadokya Köftesi
250 gr
kıyma
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 soğan rendesi
1 yumurta sarısı
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
PÜRESİ:
500 gr
patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı lor
Karabiber
Tuz
Derin bir kaba kıyma, soğan, un, tuz, karabiber, yoğurt ve yumurta sarısını koyun ve yoğurun
Ceviz büyüklüğünde köfteler yaparak tabağa dizin
Buzdolabında 2 saat bekletin
Diğer bir tencerede patatesleri haşlayın ve ezin
İçine tereyağı, lor, süt ve tuz koyun
Ateşte birkaç kez çevirin
Püreyi servis tabağına alın
Köfteleri una bulayın ve kızgın yağda kızartıp püresinin üzerine dizin
Üzerine kırmızı pul biber serpin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul