06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karakız Köftesi
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur,
- 2 çorba kaşığı un,
- 1 yumurta akı,
- 1 çorba kaşığı nişasta,
- 2 çay kaşığı tuz,
- 1 çorba kaşığı kuru nane
SOSU İÇİN
- 1 su bardağı zeytinyağı,
- 3-4 diş sarmısak,
- 1 çorba kaşığı biber salçası,
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
- 1 demet maydanoz,
- 1 kahve kaşığı kimyon
Tarif
Bulgur bir tencereye konur Üzerine 1,5 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır Bulgur kabarınca üzerine un, nişasta, yumurta akı, kuru nane, tuz konularak iyice yoğrulur Gerekirse arada bir su serpilir Küçük toplar yapılarak, tuzlu suda 3-4 dakika haşlanır Sudan alınıp servis tabağına konulur Sarmısaklar ayıklanıp dövülür Kızgın zeytinyağı eklenerek karıştırılır Biber salçası, kırmızı biber, kimyon, tuz atılıp köftelerin üzerine dökülür ve karıştırılır İnce doğranmış maydanoz yaprakları ile süslenir
|
|
|