Konu
:
Cacıklı Arap Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Cacıklı Arap Köftesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cacıklı Arap Köftesi
Cacıklı Arap Köftesi
Malzemeler:
300 gr
kıyma,
1
5 su b
bulgur
1 soğan
tuz,karabiber
Cacığı için:
1 kase yoğurt
1 demet pancar
1 soğan
sıvıyağ
tuz,karabiber
Sosu için:
2 çorba k
tereyağı
1 çorba k
biber salçası
nane, tuz
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına rendelenmiş soğan ve bulguru alarak yoğurun
Daha sonra üzerine kıyma ve tuz, karabiber ekleyerek yoğurun
Mümkünse 1o dakikaya yakın azar azar su vererek yoğurun
Köfteyi misket şeklinde yuvarlayın
ir tencereye su koyun
Biraz tuz ekleyerek misket köfteleri bu suda pişirin
Cacığı için soğanları ve pancarları sıvıyağda sotelemeye alın
Tuzunu ve baharatını ayarlayarak yarı kıvamda pişirin
Pişince bir kenarda soğumaya bırakın
Karıştırma kabında yoğurdu çırpın Soğuyunca pancarları da ekleyerek karıştırın
Servis tabağının altına yayın
Üzerine haşlanmış köfteleri alın
Biber salçası ve tereyağı ile hazırlanmış sosu üzerine gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul