Yalnız Mesajı Göster

Cacıklı Arap Köftesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cacıklı Arap Köftesi



Cacıklı Arap Köftesi



Malzemeler:

300 grkıyma,

15 su bbulgur

1 soğan

tuz,karabiber

Cacığı için:

1 kase yoğurt

1 demet pancar

1 soğan

sıvıyağ

tuz,karabiber

Sosu için:

2 çorba ktereyağı

1 çorba kbiber salçası

nane, tuz

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına rendelenmiş soğan ve bulguru alarak yoğurun Daha sonra üzerine kıyma ve tuz, karabiber ekleyerek yoğurun Mümkünse 1o dakikaya yakın azar azar su vererek yoğurun Köfteyi misket şeklinde yuvarlayın ir tencereye su koyun Biraz tuz ekleyerek misket köfteleri bu suda pişirin

Cacığı için soğanları ve pancarları sıvıyağda sotelemeye alın Tuzunu ve baharatını ayarlayarak yarı kıvamda pişirin Pişince bir kenarda soğumaya bırakın Karıştırma kabında yoğurdu çırpın Soğuyunca pancarları da ekleyerek karıştırın Servis tabağının altına yayın Üzerine haşlanmış köfteleri alın Biber salçası ve tereyağı ile hazırlanmış sosu üzerine gezdirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla