Konu
:
Ayvalı Soğan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Soğan Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Soğan Kebabı
Malzemeler:
Yarım kg kıyma
1 kg iri arpacık soğan
1 adet ayva
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Tarifi:
Kıyma az tuzla yoğrulur
Ayva soyulur ve kuşbaşı şeklinde doğranır
Kıymadan soğanların büyüklüğünde toplar hazırlanır
Fırın kabına sırasıyla soyulmuş arpacık soğan, top şeklinde kıyma ve aralara da ayva koyarak sıralanır
1 su bardağı su, tuz, pul biber ve nar ekşisi karıştırılır, kebabın üzerine gezdirilir
Kebabın ağzı folyoyla kapatılır
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirilir
Sonra folyo alınır
Tekrar fırına verilir, 15 dakika daha pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul