Konu
:
Malatya Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Malatya Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malatya Kebabı
Malzeme:
350 gram ince bulgur
350 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
2 yumurta
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun
Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz
Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın
Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün
Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın
Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan son- ra yeşilliklerle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul