Yalnız Mesajı Göster

Malatya Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Kebabı






Malzeme:

350 gram ince bulgur

350 gram kıyma

Tuz

Karabiber

Kızartmak için:


2 yumurta

Sıvı yağ

Hazırlanışı:


Karıştırma kabına kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun Yoğururken azar, azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz


Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın Köfteleri kay- namış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün


Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köf- teleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın


Bir peçetenin üzerinde yağını aldıktan son- ra yeşilliklerle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla