06-28-2012
|
#7
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöremin Köfteleri
OMAÇ
M a l z e m e l e r
3 adet yufka ekmek (ufalanmış),
3 adet rendelenmiş domates,
3 adet yeşilbiber (ince doğranmış),
1 adet kuru soğan (ince doğranmış),
3 diş kuru sarımsak (ince doğranmış),
1 demet maydanoz (ince doğranmış),
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
50 gr rendelenmiş Antep veya kaşar peyniri,
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
1 tatlı kaşığı karabiber
Not: Malzemeler 6 kişiliktir
HAZIRLANIŞI:
Ekmek hariç bütün malzemeler karıştırılır Ekmekler ilave edilir ve yavaş yavaş yoğurulur, iyice karıştırılıp elle şekil verilir Servis tabağına alınıp turşu ve ayranla servis yapılır
|
|
|