06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krep Kebabı
Krep Kebabı Tarifi - Krep Kebabı Nasıl Yapılır
Malzemeler
Kebap için :
500 gr kuşbaşı kuzu eti
200 gr mantar
2 Adet patates
1 Adet havuç
1 Adet soğan
3 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kekik
Krep için :
2 Su bardağı süt
3 Adet yumurta
2 Su bardağı elenmiş un
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz karabiber
Kebabın üzerine :
5 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Adet domates
6 Adet sivribiber
Kürdan
Hazırlanışı
Yağı tencerye alıp eritin
Etleri ve piyazlık doğranmış soğanı tencereye ekleyin
Etler suyunu bırakıp çekene dek kısık ateşte kavurun
Havucu yassı halkalar halinde dilimleyerek ilave edin
Patatesleri soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın
Mantarları dörde bölerek tencereye ilave edin
Hepsini birkaç dakika daha karıştırarak kavurun
Etlerin ve sebzelerin üzerine bir parmak çıkacak kadar su ilave ederek, kısık ateşte yumuşayana dek pişirin
Krep için, yumurtaları çırpın
Unu süt ile ezerek topaksız kıvama gelene dek karıştırın ve süzgeçten geçirin
Çırpılmış yumurta, unlu sütlü karışım, kabartma tozu, tuz sıvıyağ ve karabiberi karıştırarak sulu bir hamur haline getirin
Teflon tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin
Hazırladığınız krep hamurundan 1 kepçe alıp, tavaya dökün
Tavayı sallyarak hamurun eşit bir biçimde yayılmasını sağlayın ve arkalı önlü pişirin
Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
Pişirdiğiniz bir krep yufkasını çukur bir kaseye yerleştirin
Kenarlarını dışa taşırın
Hazırladığınız kebaptan delikli kepçe ile bir miktar alıp, yufkanın ortasına koyun
Dışa taşan kenarları üzerine çevirerek yerleştirin
Diğerlerine de aynı işlemi uygulayın
Üzerlerine tencerede kalan etin sosunu azar azar gezdirip, kaşar peyniri rendesini serpiştirin
En üste 1 domates dilimi ve 1 dilim sivri biber dilimi yerleştirin ve bunların tam ortasından kürdan ile tutturun
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 5-10 dakika pişirerek, sıcak olarak servis yapın
alıntı
|
|
|