Konu
:
Kremalı Tas Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Tas Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Tas Kebabı
Kremalı Tas Kebabı Tarifi - Kremalı Tas Kebabı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı dana eti
80 gr tereyağ (veya mısırözü yağı)
1
5 kg taze krema
2 çorba kaşığı un
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Küçük parçalar halinde kesilmiş kuşbaşı eti, tereyağıyla birlikte tencereye koyup orta hararetteki ateşe yerleştirin
Tuz ve karabiberi ilave edip, sık sık kanştırarak pişirin
10-15 dakika sonra, az suyla karıştırdığınız unu ete katın
Bir süre daha unla pişirdikten sonra kremayı ilave edin
İyice kanştırdıktan sonra kısık ateşte pişıneye bırakın
Piştikten sonra servis tabağına koyup, üzerini ince kıyılmış maydanoz veya ince kıyılmış sarmısakla süsleyip yanında haşlanmış patatesle servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul