Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kadınbudu Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kadınbudu Köfte



Köfte Tarifleri - Cevizli Kadınbudu Köfte Yapılışı - Cevizli Kadınbudu Köfte Tarifi


Malzeme


- 1/5 su bardağı pirinç

- 2 yemek kaşığı Sana yağı

- 1 adet kuru soğan

- 500 g kıyma

- ½ su bardağı iri çekilmiş ceviz

- 1 demet maydanoz

- Tuz ve karabiber

- 1 su bardağı ayçiçek yağı

- ½ su bardağı un

- 3 adet yumurta


Hazırlanışı


1 Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyin

2 Pirinçleri bir süzgecin içinde yıkayıp, haşlayıp, suyunu süzün

3 Yayvan bir tencerede Sana yağı kızdırın, kızan yağın içine kıymanın yarısını ilave edip, kavurun Kavrulan kıymayı, soğuması için yayvan bir kaba alın

4 Derin bir kâseye kalan çiğ kıymayı, rendelenmiş soğanı, iri çekilmiş cevizi, kıyılmış maydanozu, haşlanmış pirinçi üzerine kavrulmuş?soğumuş kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyip, köfteleri yoğurun

5 Yayvan bir tabağa unu koyun, ikinci bir tabağa yumurtaları kırıp, bir çatal yardımı ile karıştırın Cevizli köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayın

6 Yayvan bir tavada ayçiçek yağını kızdırıp, köfteleri kızartın Kızaran köftelerin fazla yağını almak için havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alıp, servis tabağına dizin

7 Sıcak olarak patates püresi ile servis edin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla