Konu
:
Karaman Usulü Hindili Bulgur Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Karaman Usulü Hindili Bulgur Köftesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karaman Usulü Hindili Bulgur Köftesi
Hindili Bulgur Köftesi Tarifi - Hindili Bulgur Köftesi Yapılışı - Hindili Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır - Hindili Bulgur Köftesi Malzemeleri
Malzeme
Hindi eti (parça) 500 gram
Duru Köftelik Bulgur 1+1/2 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Tuz 1 tatlı kaşığı
Salça 1 yemek kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Pul biber 2 tatlı kaşığı
Tereyağı 1/2 su bardağı
Porsiyon Adedi: 8
YAPILIŞI
Hindi eti ile bulgur birlikte döveceği ile(et tahtası üzerinde iyice dövülür) Üzerine rendelenmiş, soğan, tuz, salça, karabiber ve pulbiber ilave edilir
Ara sıra el ıslatılarak birbirini tutuncaya kadar iyice yoğrulur
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır
Ayrılan parçalar yuvarlatılıp iki avuç arasında biraz bastırılarak yassılaştırılır
Kızdırılmış tereyağında kızartılarak soğumadan servis yapılır
(K
K
Evcen)
NOT: Tarif Karaman Yöresinden alınmıştır
Tavuk eti ile de yapılabilir
Bulgur yarım su bardağı sıcak su ile ıslatılırsa daha çabuk yapılır
Teflon tavada Daha az yağ ile hafif ateşte üstünü kapatarak kızartılabilirsiniz
Arzuya göre baharat ve tuz miktarı değişebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul