Konu
:
Lübnan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Lübnan Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lübnan Kebabı
Lübnan Kebabı Tarifi - Lübnan Kebabı Nasıl Yapılır - Lübnan Kebabı Malzemeleri
Lübnan Kebabı
Malzemeler
500 gram tavuk kanadı
2 adet tavuk göğsü
500 gram kıyma
500 gram kuşbaşı kuzu eti
Tavuk kanadı marinesi için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ, tuz
Tavuk göğsü marinesi için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 diş kıyılmış sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı hazır acı sos,tuz
Kıyma harcı için:
250 gram kıyılmış kuyruk yağı
1 adet kıyılmış sivri biber
4-5 dal kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar tuz
Kuzu eti marinesi için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 diş kıyılmış sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı hazır acı sos
Servis için: Tırnak pidesi
Yapılışı
Tavuk kanadı marine malzemesini bir kaba alıp karıştırın
Daha sonra kanatları marinenin içinde 2 saat dinlendirin
Ayrı bir yerde tavuk göğsü marinesini hazırlayın
Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü, çırpılmış tavuk göğsü marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin
Kıymaya, kıyma harcı malzemesini ekleyip yoğurun
Elinizle yassılaştırıp şişlere geçirin
Kuzu etini, çırpılmış kuzu eti marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin
Tavuk kanatlarını ızgarada önlü arkalı pişirin
Tavuk şiş, kıyma şiş ve kuzu şişi de aynı şekilde ve ayrı ayrı ızgarada pişirin
Pideyi servis tabağına alın
Üzerine pişen etleri karışık şekilde yerleştirip, sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul