Yalnız Mesajı Göster

Lübnan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lübnan Kebabı



Lübnan Kebabı Tarifi - Lübnan Kebabı Nasıl Yapılır - Lübnan Kebabı Malzemeleri




Lübnan Kebabı


Malzemeler


500 gram tavuk kanadı

2 adet tavuk göğsü

500 gram kıyma

500 gram kuşbaşı kuzu eti


Tavuk kanadı marinesi için:

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ, tuz


Tavuk göğsü marinesi için:

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

2 diş kıyılmış sarmısak

1 çay kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı hazır acı sos,tuz


Kıyma harcı için:

250 gram kıyılmış kuyruk yağı

1 adet kıyılmış sivri biber

4-5 dal kıyılmış maydanoz

Yeteri kadar tuz


Kuzu eti marinesi için:

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

2 diş kıyılmış sarmısak

1 çay kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı hazır acı sos


Servis için: Tırnak pidesi


Yapılışı


Tavuk kanadı marine malzemesini bir kaba alıp karıştırın Daha sonra kanatları marinenin içinde 2 saat dinlendirin Ayrı bir yerde tavuk göğsü marinesini hazırlayın Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü, çırpılmış tavuk göğsü marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin Kıymaya, kıyma harcı malzemesini ekleyip yoğurun Elinizle yassılaştırıp şişlere geçirin Kuzu etini, çırpılmış kuzu eti marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin Tavuk kanatlarını ızgarada önlü arkalı pişirin Tavuk şiş, kıyma şiş ve kuzu şişi de aynı şekilde ve ayrı ayrı ızgarada pişirin Pideyi servis tabağına alın Üzerine pişen etleri karışık şekilde yerleştirip, sıcak olarak servis yapınAfiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla