06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Köfte 2
Bulgurlu Köfte Tarifi - Bulgurlu Köfte Yapılışı - Bulgurlu Köfte Nasıl Yapılır - Bulgurlu Köfte Malzemeleri
Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana yağı
- Yarım kg kıyma
- 1,5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- 1,5 su bardağı et suyu
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kuru soğanı piyazlık doğrayın
Maydanozu ayıklayıp, kıyın
Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
Derin bir kâsenin içine kıymayı, yıkanmış köftelik bulguru, kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi koyup, iyice yoğurunuz
Köfte harcı kıvamına gelince, harca şekil veriniz
Yayvan bir tavada 1 yemek kaşığı Sana yağını kızdırıp, köftelere renk verdirip, renk alan köfteleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına veya tepsiye dizin
Küçük bir tencerede kalan 2 yemek kaşığı Sana yağını kızdırıp, içine piyazlık doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar renk alınca salçayı ekleyip, kavurun
En son olarak içine doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın
Hazırladığınız sosu bulgurlu köfterin üzerine gezdirip, Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 20?25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin
|
|
|