06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Ekşili Köfte 2
Bulgurlu Ekşili Köfte Tarifi - Bulgurlu Ekşili Köfte Yapılışı - Bulgurlu Ekşili Köfte Nasıl Yapılır - Bulgurlu Ekşili Köfte Malzemeleri
Malzeme
- 500 g Kıyma
- 2 yemek kaşığı Sana Kase
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- Yarım paket Köfte harcı
- 1 yarım çay bardağı su
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 4 su bardağı et suyu
- Köfteleri bulamak için un
- Tuz ve karabiber
- Sosu:
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul
- Biber
Hazırlanışı
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız
Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız
Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyınız
Havucun kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayınız
Bulgurları ayıklayıp, bir süzgecin içinde yıkayınız
Derin bir kâsenin kıymayı, köfte harcını, suyu, bulguru koyup, yoğurunuz Küçük toplar halinde yuvarladığınız köfteleri, bir yayvan kaba koyduğunuz una bulayıp, tabağa alınız
Derin bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz
Soğanlar renk alınca içine kıyılmış çarliston biberleri ve halka halka doğranmış havuçları ilave edip, kavurmaya devam ediniz
Daha sonra içine et suyunu, tuz ve karabiberi ilave dip, et suyunu kaynatınız
Et suyu kaynadıktan sonra içine unlu köfteleri ilave edip, pişiriniz
Köfteler kaynarken, küçük bir kâsede limonu, yumurtayı, naneyi, kırmızı pul biberi karıştırınız
Yemeği ateşten indirmeden önce sosu ilave edip, karıştırınız Bir taşım kaynatıp, ateşten alınız Eğer yemeği fazla kaynatırsanız, sos kesilir
|
|
|