Konu
:
Ev Usulü Fıstıklı Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Ev Usulü Fıstıklı Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Usulü Fıstıklı Kebap
Ev Usulü Fıstıklı Kebap Tarifi - Ev Usulü Fıstıklı Kebap Yapılışı - Ev Usulü Fıstıklı Kebap Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ev Usulü Fıstıklı Kebap
Malzeme Listesi:
400 Gr
Kıyma
100 Gr
Kuyruk Yağı
2 Çorba K
Yeşil Fıstık
Tuz
Karabiber
Lavaşı İçin:
3 Su B
Un
Yarım Pk
Yaş Maya
Tuz
Su
Garnitürü İçin:
2 Soğan
1 Tutam Maydanoz
Sumak
Sosu İçin:
1 Kase Yağda Domates Kurusu
1 Çorba K
Biber Salçası
1 Diş Sarımsak
1 Tutam Taze Kekik
Karabiber
Hazırlanışı:
Kıymayı ve kuyruk yağını doğrama tahtasına alıyoruz
Varsa zırhla yoksa satır ya da bıçakla içiçe kıyıyoruz ve bütünleştiriyoruz
Elde ettiğimiz kıyma karışımını karıştırma kabına alıyoruz
Üzerine fıstığı, tuzu ve isteğe göre karabiberi ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz
Kebap harcımızdan parçalar kopartıp kalın şişlere sokuyoruz
Fırın tepsisine diziyoruz
Lavaşı için, unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz
Yaş mayayı ortasına koyuyoruz
Biraz su döküp mayayı elimizle çözüyoruz
Unun üzerine tuz serpip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz
Mayalanması için hamuru en az yarım saat dinlendiriyoruz
Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açıyoruz
Gözleme aparatı ya da geniş bir tavada önlü arkalı pişiriyoruz
Sosu için, domates kurusu, biber salçası, sarımsak, taze kekik ve karabiber doğrayıcının içine koyup püre haline getiriyoruz
Hazırlamış olduğumuz kebapları önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz
Garnitürü için, soğan ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz
Sumakla birlikte karıştırıyoruz
Lavaşların baş kısmına domatas kurulu sostan sürüyoruz
Sumaklı garnitürü paylaştırıyoruz
Kebapları koyup rulo olarak sardıktan sonra servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul