Yalnız Mesajı Göster

Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı



Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı Tarifi - Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı Yapılışı - Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı

Malzemeler:


2 Su B Un

1 Su B Tam Buğday Unu

Yarım Pk Yaş Maya

1 Çay K Tuz

Aldığı Kadar Su


Üzeri İçin:

Patlıcanlı Közlenmiş Kırmızı Biber Sos

Renkli Yeşillik


Külbastısı İçin:

400 Gr Kuzu Külbastı

2 Soğan

Fındık Yağı

Değirmen Karabiber

Tuz


Hazırlanışı:


Un ve buğday unu ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz Ortasını açıp yaş mayayı koyuyoruz Biraz su döküp elimizle mayayı çözüyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz


Mayalanması için dinlendiriyoruz Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tabak büyüklüğünde açıyoruz Tavada önlü arkalı pişiriyoruz Külbastı için, etleri jülyen kesim doğruyoruz


Soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile tavada kavuruyoruz Külbastıları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Değirmen karabiber ve tuz katıyoruz Pişen lavaşların üzerine patlıcanlı közlenmiş kırmızı biber sosu sürüyoruz


Yıkanmış renkli yeşilliklerden koyuyoruz Kavrulmuş külbastıyı paylaştırıyoruz Rulo şeklinde sarıp yeşilliklerle birlikte servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla