Konu
:
Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı
Yalnız Mesajı Göster
Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı
Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı Tarifi - Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı Yapılışı - Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı
Malzemeler:
2 Su B
Un
1 Su B
Tam Buğday Unu
Yarım Pk
Yaş Maya
1 Çay K
Tuz
Aldığı Kadar Su
Üzeri İçin:
Patlıcanlı Közlenmiş Kırmızı Biber Sos
Renkli Yeşillik
Külbastısı İçin:
400 Gr
Kuzu Külbastı
2 Soğan
Fındık Yağı
Değirmen Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Un ve buğday unu ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz
Ortasını açıp yaş mayayı koyuyoruz
Biraz su döküp elimizle mayayı çözüyoruz
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz
Mayalanması için dinlendiriyoruz
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tabak büyüklüğünde açıyoruz
Tavada önlü arkalı pişiriyoruz
Külbastı için, etleri jülyen kesim doğruyoruz
Soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile tavada kavuruyoruz
Külbastıları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
Değirmen karabiber ve tuz katıyoruz
Pişen lavaşların üzerine patlıcanlı közlenmiş kırmızı biber sosu sürüyoruz
Yıkanmış renkli yeşilliklerden koyuyoruz
Kavrulmuş külbastıyı paylaştırıyoruz
Rulo şeklinde sarıp yeşilliklerle birlikte servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul