Konu
:
Fırında Kağıt Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kağıt Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kağıt Kebabı
kağıt kebabı nasıl yapılır - kağıt kebabının tarifi - kağıt kebabı malzemeleriMalzemeler:
- Yarım kilogram koyun eti
- Küçük bir demet dereotu
- Küçük bir demet maydanoz
- 3-4 tane taze soğan
- Bir büyük boy kuru soğan
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
- İki parça yağlı kayıt
Yapılışı:
1-Yarım kilogram koyun etinin kemikli olmayan bölümünden (bu bölüm but ya da kol üstü olur) kestiğimiz etleri kuşbaşı olarak doğrayalım
2-Kuru soğanı küçük küçük doğrayalım
Taze soğanları ise birer santim uzunluğunda keselim
Maydanoz ve dereotunu kıyıp, soğanlar, karabiber ve tuz ile karıştıralım
Bu karışıma eti de ilave edip 30 dakika bekletelim
3-Hazırladığımız yağlı kayıtları üst üste koyalım ve 1 kaşık yağ ile yağlayalım
4-Yarım saat dinlendirdiğimiz etli malzemeyi bu yağlı kağıdın tam ortasına dökelim
Söz konusu kağıdın iki ucunu da etin üstüne kapatalım
Açık kalan kısımlarını da kıvırıp altına sokalım ve bunu bir tepsiye yerleştirelim
5-İçi malzeme dolu yağlı kağıtların üzerini biraz suyla ıslatalım
Tepsisine ise yarım kaşık kadar yağ koyup, önceden ısıtılmış fırına verelim
6-Fırında kağıt kebabı yaparken bütün bu karışımı üç parçaya bölebiliriz de… Ayrıca iki yağlı kağıdı üst üste koymak yerine tek bir yağıda sarıp, ardından ikinci kağıda da sarabilirsiniz
Bazı yörelerde fırında kağıt kebabı yapılırken malzemelerin içine bezelye de ilave edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul