Konu
:
Urfa Usulü Kazan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Urfa Usulü Kazan Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Urfa Usulü Kazan Kebabı
kazan kebabı nasıl yapılır - kazan kebabının tarifi - kazan kebabı malzemeleriMALZEMELER:
5 adet kemer patlıcan
4 adet domates (büyük boy)
4 Adet acı yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
İÇ MALZEMELERİ İÇİN:
Yarım kilo kuzu yada dana kıyma biraz yağlı olacak
1-2 domates
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞ AŞAMASI:
Kemer patlıcanları fritözde kızartmadan önce (tavadada kızartılabilir) tıpkı karnıyarıkda olduğu gibi iç malzemesinin yerleştirileceği alanı biraz yontarız sonra bunu fritöz yada tavada hafif kızartırız
Bu kızartma işleminin nedeni lezzeli olması içindir
Yukarıda verdiğimiz malzemeleri güzelce harç yapıyoruz iyice birbirine yediriyoruz
Daha sonra kızarttığmız bu malzemeleri karnıyarıkta olduğu gibi üstten kestiğimiz bölümün içerisine güzelce yerleştiriyoruz
Büyük boy olarak aldığımız domasetleri yatay olarak ordan kesin ama ayırmayın yani domatesler birbirinden kopmasın o araya hazırlamış olduğunuz harcı yerleştirin
Patlıcan ve domatesleri güzelce fırında pişireceğiz
250 derecede 30 dakika pişmesi kafidir
Not: Dilerseniz yöresel büyük boy biberlerinizin arasınada bu karışımı koyup servis edebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul