Yalnız Mesajı Göster

Urfa Usulü Kazan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Urfa Usulü Kazan Kebabı



kazan kebabı nasıl yapılır - kazan kebabının tarifi - kazan kebabı malzemeleriMALZEMELER:


5 adet kemer patlıcan


4 adet domates (büyük boy)


4 Adet acı yeşil biber


1 yemek kaşığı domates salçası


1 yemek kaşığı tereyağı


2 su bardağı su


İÇ MALZEMELERİ İÇİN:


Yarım kilo kuzu yada dana kıyma biraz yağlı olacak


1-2 domates


1 tatlı kaşığı kimyon


1 tatlı kaşığı karabiber


1 tatlı kaşığı tuz


1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


YAPILIŞ AŞAMASI:


Kemer patlıcanları fritözde kızartmadan önce (tavadada kızartılabilir) tıpkı karnıyarıkda olduğu gibi iç malzemesinin yerleştirileceği alanı biraz yontarız sonra bunu fritöz yada tavada hafif kızartırız Bu kızartma işleminin nedeni lezzeli olması içindir


Yukarıda verdiğimiz malzemeleri güzelce harç yapıyoruz iyice birbirine yediriyoruz Daha sonra kızarttığmız bu malzemeleri karnıyarıkta olduğu gibi üstten kestiğimiz bölümün içerisine güzelce yerleştiriyoruz


Büyük boy olarak aldığımız domasetleri yatay olarak ordan kesin ama ayırmayın yani domatesler birbirinden kopmasın o araya hazırlamış olduğunuz harcı yerleştirin Patlıcan ve domatesleri güzelce fırında pişireceğiz 250 derecede 30 dakika pişmesi kafidir


Not: Dilerseniz yöresel büyük boy biberlerinizin arasınada bu karışımı koyup servis edebilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla