06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Orman Kebabı Tarifi
orman kebabı nasıl yapılır - orman kebabının yapılışı - orman kebabı yapımıMalzemeleri:
800 gram kuşbaşı dana eti,
6 kaşık tereyağı,
4 soğan,
3 domates,
2 kaşık domates salçası,
Tuz, karabiber,
3 bardak et suyu,
6 patates,
1 havuç,
Yarım bardak bezelye
Orman Kebabı Yapılışı:
Öncelikle boş bir tencereye tereyağı koyup kızdıralım Yağ kızdığı zaman etleri koyalım Etlerin pembeleşmesini bekleyelim Bu sırada etleri devamlı karıştıralım
Soğanları iri olarak doğradıktan sonra 5 dakika kadar pişirelim ve salçayla kabukları soyulup iri doğranmış domatesleri katalım Malzemeyi ara sıra karıştırarak yirmi dakika boyunca pişirelim
Yirmi dakika geçtikten sonra et suyu ile birlikte tuz ve baharat katalım ve yarım saat pişirelim Bu pişme işlemi esnasında havuç ve patatesleri soyalım, iri bir şekilde doğrayalım Yarım saatlik süre dolunca patates, havuç ve bezelye katalım tencereye
Sebzelerle tekrar yarım saat pişirelim Ocaktan almadan önce kekik serpelim Servis tabağını ısıtalım ve orman kebabını servis tabağına alalım
alıntı
|
|
|