Yalnız Mesajı Göster

Belikırık Patlıcan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Belikırık Patlıcan Kebabı



patlıcan kebabı nasıl yapılır - patlıcan kebabının tarifiMalzemeler:


4 adet patlıcan

2 adet domates


İç harcı için: 500 gr kıyma

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 orta boy rendelenmiş soğan

1 tutam kıyılmış maydonoz

2 çorba kaşığı yağ

Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon


Sosu için: 50 gr tereyağı

3 çorba kasığı sıvıyağ

1,5 çorba kaşığı domates salçası

Bir miktar ılık su

Tuz


Hazırlanışı:


-İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulurDinlenmesi için buzdolabında bekletilir


-Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenirAynı şekilde domatesler de dilimlenir


-Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir


- (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz ) Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir


-Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılırDaha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilirTuzu konulurSosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir


-1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilirSonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilirServis yapılır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla