Yalnız Mesajı Göster

Etli Erciyes Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Erciyes Kebabı



etli kebap tarifi - erciyes kebabı nasıl yapılır - etli kebap yapımıMalzemeler:


200 gram kıyma

200 gram biftek

1 adet soğan

2 adet sivribiber

2 adet domates

1 çay bardağı galeta unu

1 adet yumurta

2 diş sarımsak

2 su bardağı yoğurt

1 adet ince tırnak pide

3 yemek kaşığı tereyağ Tuz,tozbiber,karabiber,kimyon


Hazırlanışı


Öncelikle kıyma,baharat,soğan,sarımsak,yumurta ve galeta ununu karıştırma kabına alın Yoğurun ve 10 dk dinlendirinDiğer yandan biftekleri baharat ve tuzla karıştırıp her tarafını ovunIzgarada yada teflon tavada pişirinKöftelere de elinizle yassı şekil vererek aynı tavada kızartınDomates ve biberleri de yağda soteleyinPideleri küp küp doğrayın 2 kaşık tereyağda kızartınYuvarlak bir borcam veya benzer bir tepsinin içine alıp dağ gibi yerleştirinSonra kızarttığınız biftek ve köfteleri julyen doğrayınEtleri ekmeklerin üzerini kapatacak şekilde dizinDomates ve biberleri yapışmaz yüzeyli tavada soteleyinEtlerin üzerine dizinÜzerine yoğurdu dökünEn son 1 kaşık tereyağ ile tozbiberi yakıp üzerine gezdirinSıcak servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla