Konu
:
Etli Erciyes Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Etli Erciyes Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Erciyes Kebabı
etli kebap tarifi - erciyes kebabı nasıl yapılır - etli kebap yapımıMalzemeler:
200 gram kıyma
200 gram biftek
1 adet soğan
2 adet sivribiber
2 adet domates
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 adet ince tırnak pide
3 yemek kaşığı tereyağ Tuz,tozbiber,karabiber,kimyon
Hazırlanışı
Öncelikle kıyma,baharat,soğan,sarımsak,yumurta ve galeta ununu karıştırma kabına alın Yoğurun ve 10 dk dinlendirin
Diğer yandan biftekleri baharat ve tuzla karıştırıp her tarafını ovun
Izgarada yada teflon tavada pişirin
Köftelere de elinizle yassı şekil vererek aynı tavada kızartın
Domates ve biberleri de yağda soteleyin
Pideleri küp küp doğrayın 2 kaşık tereyağda kızartın
Yuvarlak bir borcam veya benzer bir tepsinin içine alıp dağ gibi yerleştirin
Sonra kızarttığınız biftek ve köfteleri julyen doğrayın
Etleri ekmeklerin üzerini kapatacak şekilde dizin
Domates ve biberleri yapışmaz yüzeyli tavada soteleyin
Etlerin üzerine dizin
Üzerine yoğurdu dökün
En son 1 kaşık tereyağ ile tozbiberi yakıp üzerine gezdirin
Sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul