Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Girit Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Girit Kebabı



Girit Kebabı - Kebap Tarifi - Enginarlı Kebap


Malzemesi


6 adet enginar,

600 gram kuzu kuşbaşı,

30 adet arpacık soğan veya

3 adet kuru soğan,

yarım paket margarin,

1 demet dereotu,yeterince tuz,

karabiber,

1 çay bardağı bezelye


Hazırlanışı


Kuzu etini margarin ile birlikte bir tencereye koyun Etleri suyunu salıp da çekene kadar kavurun Önceden kabuklarını soyup yıkadığınız arpacık soğanlarını da ilave edip bir iki sefer daha karıştırın


Sonra 3-4 bardak kadar sıcak su ilave edip ağzı kapalı olarak pişirin Etlerin pişmesine yakın enginarları dörde bölerek tencereye ilave edin


Tuzunu biberini ekleyip ağzı kapalı olarak pişirin Etler ve enginarlar pişince, tencereyi ocaktan indirip içine ince kıyılmış dereotu serpin On dakika demlendikten sonra yemeğiniz servise hazır demektir


Not: Enginarların daha beyaz olması için bir parça yağlı kâğıdı su ile ıslatıp enginarların üzerini sıkıca örttükten sonra, tencerenin kapağını kapatarak pişirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla