Konu
:
Evde İskender Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Evde İskender Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde İskender Kebabı
Evde İskender Kebabı, İskender Kebabı
Malzemeler
250 gr dana eti
3-4 Adet domates
2 adet iri sogan
2 dis sarimsak
1 yemek kasigi tereyagi
Sarimsakli yogurt
1 veya 2 pide ekmegi
2-3 yemek kasigi sivi yag,
tuz
Hazırlanışı:
Eti doner eti inceliginde dograyin, tavaya sivi yagi ve dogramis olan etleri ilave edip kisik ateste pisirin
Diger taraftan domatesleri,soganlari,iki dis sarmisagi kuçuk bir tencereye rendeleyin bir tutam tuz ekleyerek kaynatin, susuz gelirse az bir miktar su ilave edin
Etler suyunu cekince biraz tuz ilave edin ve kisik ateste kizarmasini saglayin
Pideleri findik buyuklugunde kup kup dograyin servis tabagina paylastirin
Kizarmis olan etleri servis tabaginda pidelerin kenarina paylastirin, hazirladiginiz domates sosunu,sarmisakli yogurdu ve istege gore kizartiginiz tereyagini sirayla pidelerin uzerine yayin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul