Yalnız Mesajı Göster

Evde İskender Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde İskender Kebabı



Evde İskender Kebabı, İskender Kebabı

Malzemeler


250 gr dana eti

3-4 Adet domates

2 adet iri sogan

2 dis sarimsak

1 yemek kasigi tereyagi

Sarimsakli yogurt

1 veya 2 pide ekmegi

2-3 yemek kasigi sivi yag,

tuz


Hazırlanışı:


Eti doner eti inceliginde dograyin, tavaya sivi yagi ve dogramis olan etleri ilave edip kisik ateste pisirin

Diger taraftan domatesleri,soganlari,iki dis sarmisagi kuçuk bir tencereye rendeleyin bir tutam tuz ekleyerek kaynatin, susuz gelirse az bir miktar su ilave edin

Etler suyunu cekince biraz tuz ilave edin ve kisik ateste kizarmasini saglayinPideleri findik buyuklugunde kup kup dograyin servis tabagina paylastirin

Kizarmis olan etleri servis tabaginda pidelerin kenarina paylastirin, hazirladiginiz domates sosunu,sarmisakli yogurdu ve istege gore kizartiginiz tereyagini sirayla pidelerin uzerine yayinAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla