Konu
:
Erik Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Erik Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Kebabı
Erikli Kebap - Kebap Tarifi - Erikli Kebap Yapılışı
Gerekli Malzemeler:
Kuşbaşı Kuzu eti (1 kg)
Soğan (2 adet)
Kuru erik (1 su bardağı, 400 gram)
Margarin (2 çorba kaşığı)
Maydanoz (yarım demet)
Su (2 su bardağı sıcak su)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Tarifi
Erikleri önceden sıcak suda 1 saat bekleterek yumuşamaya bırakın
Süzdürerek sudan alıp, çekirdeklerini çıkarın
2 çorba kaşığı margarini tencerede eritin
Bu sırada 2 adet soğanı ince ince kıyın
Yağ kızınca soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
Kavrulmuş soğanlara 1 kg kuzu etini ilave edin
Etler, suyunu çekinceye kadar kavurmayı sürdürün
İçine 1 su bardağı kuru erik ekleyin
Tencereye 1 Tatlı kaşığı tuz atın
2 su bardağı suyu dökün ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişirin
Yarım demet maydanozu ince ince kıydıktan sonra yemeğin üzerini süsleyebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul