Konu: Erik Kebabı
Yalnız Mesajı Göster

Erik Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Kebabı



Erikli Kebap - Kebap Tarifi - Erikli Kebap Yapılışı


Gerekli Malzemeler:


Kuşbaşı Kuzu eti (1 kg)

Soğan (2 adet)

Kuru erik (1 su bardağı, 400 gram)

Margarin (2 çorba kaşığı)

Maydanoz (yarım demet)

Su (2 su bardağı sıcak su)

Tuz (1 tatlı kaşığı)


Tarifi


Erikleri önceden sıcak suda 1 saat bekleterek yumuşamaya bırakın Süzdürerek sudan alıp, çekirdeklerini çıkarın


2 çorba kaşığı margarini tencerede eritin Bu sırada 2 adet soğanı ince ince kıyın Yağ kızınca soğanları pembeleşinceye kadar kavurun

Kavrulmuş soğanlara 1 kg kuzu etini ilave edin Etler, suyunu çekinceye kadar kavurmayı sürdürün


İçine 1 su bardağı kuru erik ekleyin Tencereye 1 Tatlı kaşığı tuz atın 2 su bardağı suyu dökün ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişirin


Yarım demet maydanozu ince ince kıydıktan sonra yemeğin üzerini süsleyebilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla