Yalnız Mesajı Göster

Böbrek Yağlı Bulgur Köftesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böbrek Yağlı Bulgur Köftesi



bulgur köftesi tarifi - böbrek yağlı bulgur köftesi nasıl yapılır - Osmanlı mutfağı



Malzemeler


250 Gr Yağsız dana kıyması

2 Orta boy soğan

200 Gr çekilmiş böbrek yağı

1 Tatlı kaşığı tuz

3 Su bardağı bulgur

1/2 Çay kaşığı karabiber

1 Su bardağı ceviz

1/2 Çay kaşığı kırmızıbiber


Tarifi


Cevizi irice kıyınız Böbrek yağı ve tuz katarak karıştırınız Bulguru 1,5 su bardağı sıcak su ile 15 dakika ıslatınız


Kuru soğanı incecik kıyıp bulgura ilave ederek yoğurunuz Bulgur kuru ise ara sıra elinizi ıslatarak bulguru yumuşatıp macun kıvamına getiriniz Kıyma y tuz, karabiber ve kırmızıbiber katıp 5-10 dakika daha yoğurunuz



Küçük yumurta büyüklüğünde parçalar alıp fincan tabağı şeklinde 2 tane açınız Birinin çukur kısmına 1 çorba kaşığı kadar cevizli iç koyup diğerini üstüne kapatınız


Islak avuç arasında bastırarak kenarlarını birleştiriniz Diğerlerini da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine yan yana dizerek orta hararetli fırında pişiriniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla