Yalnız Mesajı Göster

Arnavutciğeri Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavutciğeri Kebabı



ciğer kebabı - arnavutciğeri kebabı nasıl yapılır - arnavutciğeri tarifi



MALZEMESİ:


1 adet süt danası karaciğeri

1 su bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı kırmızı biber

1 fincan un

1 baş orta boy soğan

1 demet maydanoz

Yeterince tuz ve sarmısak

YAPILIŞI:


Karaciğer temizlenip yıkandıktan sonra fındık büyüklüğünde doğranır Bir kapta un ve kırmızı biberi iyice karıştırınız Urfa yöresinden kırmızı pul biberini tavsiye ederiz


Ciğerleri, hazırladığınız bu kırmızı biberli una, iyice bulayınız Bir tencerede iyice kızdırdığınız sıvı yağa atınız Tahta kaşıkla karıştırarak, üç dakika kızartınız Kızaran ciğerleri delikli kepçeyle, yağını süzerek alınız Kapaklı bir kapta kızaran ciğerleri biriktiriniz


Soğanı ince, piyazlık şekilde, doğrayınız Varsa sumak ve ince kıyılmış maydanozla karıştırınız Ciğerlerin yanına maydanozlu soğanı koyarak servis yapınız Zevkinize göre tuz ve kırmızı biber ilave edebilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla