Konu
:
Arnavutciğeri Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Arnavutciğeri Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavutciğeri Kebabı
ciğer kebabı - arnavutciğeri kebabı nasıl yapılır - arnavutciğeri tarifi
MALZEMESİ:
1 adet süt danası karaciğeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kırmızı biber
1 fincan un
1 baş orta boy soğan
1 demet maydanoz
Yeterince tuz ve sarmısak
YAPILIŞI:
Karaciğer temizlenip yıkandıktan sonra fındık büyüklüğünde doğranır
Bir kapta un ve kırmızı biberi iyice karıştırınız
Urfa yöresinden kırmızı pul biberini tavsiye ederiz
Ciğerleri, hazırladığınız bu kırmızı biberli una, iyice bulayınız
Bir tencerede iyice kızdırdığınız sıvı yağa atınız
Tahta kaşıkla karıştırarak, üç dakika kızartınız
Kızaran ciğerleri delikli kepçeyle, yağını süzerek alınız
Kapaklı bir kapta kızaran ciğerleri biriktiriniz
Soğanı ince, piyazlık şekilde, doğrayınız
Varsa sumak ve ince kıyılmış maydanozla karıştırınız
Ciğerlerin yanına maydanozlu soğanı koyarak servis yapınız
Zevkinize göre tuz ve kırmızı biber ilave edebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul