Konu
:
Büryan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Büryan Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Büryan Kebabı
Siirt Büryan Kebabı
Büryan Kebabı Tarifi
Siirt Büryan kebabın yapımı için bir kuzu ikiye bölünüyor, but ve kemikleri ayrılan etler çengeller ile 2
5 metre derinliğinde bir kuyuya asılarak pişiriliyor
Bu kebap tarzı etin odun ateşi buharında tütsülenmesi esasına dayanıyor
Etler kuyuya odun ateşinin köz haline gelmesinden sonra asılıyor
Askıda pişen etlerin altına bakır bir kazan konuluyor, kemikli etlerde bu kazan içerisinde yukarıda asılı olan etlerin suyu ile pişiriliyor
Pişirme işlemi sırasında kuyunun kapağı kapatılıyor ve etrafı çamurla kaplanıyor
Pişirme sonunda etin üçte birlik kısmı geriye kalıyor
Büryan kebabı tercihe göre yağsız-yağlı ya da kemikli - kemiksiz şeklinde farklı sipariş edebiliyorsunuz
Siirt Büryan Kebabı - Siirt Büryan Kebabı Nasıl Yapılır - Büryan Kebabı Tarifi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul