Yalnız Mesajı Göster

Büryan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Büryan Kebabı



Siirt Büryan Kebabı

Büryan Kebabı Tarifi

Siirt Büryan kebabın yapımı için bir kuzu ikiye bölünüyor, but ve kemikleri ayrılan etler çengeller ile 25 metre derinliğinde bir kuyuya asılarak pişiriliyor Bu kebap tarzı etin odun ateşi buharında tütsülenmesi esasına dayanıyor Etler kuyuya odun ateşinin köz haline gelmesinden sonra asılıyor Askıda pişen etlerin altına bakır bir kazan konuluyor, kemikli etlerde bu kazan içerisinde yukarıda asılı olan etlerin suyu ile pişiriliyor Pişirme işlemi sırasında kuyunun kapağı kapatılıyor ve etrafı çamurla kaplanıyor Pişirme sonunda etin üçte birlik kısmı geriye kalıyor Büryan kebabı tercihe göre yağsız-yağlı ya da kemikli - kemiksiz şeklinde farklı sipariş edebiliyorsunuz



Siirt Büryan Kebabı - Siirt Büryan Kebabı Nasıl Yapılır - Büryan Kebabı Tarifi

Alıntı Yaparak Cevapla