Konu: Tike Kebap
Yalnız Mesajı Göster

Tike Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tike Kebap





Malzemeler


* reyhan

* 1 adet soğan

* Kişi başına 350 g koyun eti

* 6g nar ekşisi

* karabiber ve tuz

Yapılışı


Tike kebap için koyun eti 35-40 g’lık parçalara doğranır Hazır olan etler şişe takılır ve tuzlanır, mangalda kızartılır Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidirTike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulurİlave olarak da yanına nar ekşisi, sumak, karabiber ve tuz koyulur Yazın tike kebabın her porsiyonuna 100g şişte kızartılmış domates konur

Alıntı Yaparak Cevapla