Konu
:
Tike Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Tike Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tike Kebap
Malzemeler
* reyhan
* 1 adet soğan
* Kişi başına 350 g koyun eti
* 6g nar ekşisi
* karabiber ve tuz
Yapılışı
Tike kebap için koyun eti 35-40 g’lık parçalara doğranır
Hazır olan etler şişe takılır ve tuzlanır, mangalda kızartılır
Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır
Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir
Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidir
Tike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulur
İlave olarak da yanına nar ekşisi, sumak, karabiber ve tuz koyulur
Yazın tike kebabın her porsiyonuna 100g şişte kızartılmış domates konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul