Konu
:
Karnabahar Püreli İzgara Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Karnabahar Püreli İzgara Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnabahar Püreli İzgara Köfte
Malzemeler:
Püresi için:
1 adet karnabahar
1 çorba k
tereyağı
50 gr
kaşar peyniri
1 su b
süt
1 tutam dereotu
tuz
Köftesi için:
400 gr
kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
kurutulmuş ekmek
100 gr
kaşar peyniri
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın
Üzerine soğanı rendeleyin
Doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın
Kıvamını kurutulmuş ekmek ile ayarlayın
Minik olarak küp doğranmış kaşar peynirini de ekleyip karıştırın
Hazırladığınız köfteyi ızgarada ya da imkanınıza göre tavada pişirin
Püresi için ise karnabaharları haşlayın
Haşladığınız karnabaharları püre yapın
Üzerine tereyağını ekleyerek kısık ateşte pişmeye alın
Biraz kavrulunca üzerine azar azar sütü ekleyerek püreyi hazırlayın
Kararmasını önlemek için servis yapmadan hemen önce ince doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırın
Yeşil bir bir püre elde etmiş olacaksınız
Hazırladığınız püreyi servis tabağının altına yayın
Izgarada pişirdiğiniz köfteleri püre ile beraber servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul