Konu
:
Ekşili Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Ekşili Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekşili Köfte
Malzemeler:
250 gr yağsız dana kıyma
2 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
1 adet orta boy soğan
tuz - karabiber
un (köfteleri yuvarlamak için)
2 yemek kaşığı un
1,5 litre su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet limon
1 adet yumurta (sadece sarısı)
Sosu için tereyağ - kırmızı biber
Soğanı rendenin küçük tarafı ile rendeliyoruz
Kıyma, soğan, pirinç, tuz ve karabiberi bir kasede yoğuruyoruz
Hazırladığımız harçtan ufak ufak parçalar alıp yuvarlayıp un koyduğumuz bir tabak ya da tepsiye koyuyoruz
Tüm kıyma harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz
Tepsiye koyduğumuz köfteciklerin heryerini tepsiyi sallayarak una buluyoruz
Daha sonra başka bir kaseye alarak un fazlalığından kurtarıyoruz
1 yemek kaşığı tereyağını eritip 2 yemek kaşığı un ilave ederek kavuruyoruz
Unun kokusu çıkınca üzerine suyu ilave ediyoruz
Su kaynamaya başladığında köfteleri atıp zedelemeden karıştırıyoruz
Limonu sıkıp yumurtanın sarısına ilave ediyoruz ve çırpıyoruz
Hazırladığımız bu terbiyenin üzerine kaynayan sudan biraz alarak karıştırıyoruz
(Bu kesilmesini engelleyen hareket olacak) Köfteler pişince (pirinçleri şişecek ve bunu görebileceksiniz) terbiyeyi tencereye ilave ederek karıştırıyoruz
Bu aşamada tekrar tuz kontrolü yapılıp, zevke göre eklenebilir
Kıvamı koyulaşan yemeğimizi bir taşım daha kaynatıp ocağın altını söndürüyoruz
Sos için tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ilave ediyoruz
Servis esnasında bu sosu döküyoruz
Afiyetle,
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul