Konu
:
Kötesir
Yalnız Mesajı Göster
Kötesir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kötesir
Malzemeler
• 500 gr köftelik ince bulgur
• 1 su bardağı un
• 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
• Bir tutam tuz
Kavurmalı sos için:
• 100 gr kavurma
• 2 soğan
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• Nane, kekik, kırmızı pulbiber
Üzeri için:
• Sarımsaklı yoğurt
Tarif
İnce bulguru tepsiye alın
Eritilmiş tereyağını ekleyin
Azar azar un ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun
Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde şekillendirin
Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün
Bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın
Kavurmalı sos için; soğanları temizleyip kıyın
Kavurmayı küçük küçük doğrayın
Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun
Salça, kavurma ve baharatı ekleyip karıştırın
Köfteleri servis tabağına alın
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul