Konu
:
Yenge Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Yenge Köftesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yenge Köftesi
Malzemeler;
*1/2 kg iki kere çekilmiş köftelik dana kıyma,
*1 yumurta,
*1 orta boy soğan rendesi,
*3 adet orta boy patates ( çiğ olacaklar ve rendenin ince tarafı ile rendelenmiş olacaklar )
*1 kahve fincanı un,
kırmızı biber, karabiber, tuz
( Arzuya göre miktarları belirlenebilir
)
Kızartma için sıvı yağ
Hazırlanışı;
Tüm malzeme güzelce yoğurulur
Streç folyo içerisine mir miktar köfte konur ve strece sarılarak yuvarlanır ve uzatılır
Bu şekilde Adana Kebap şekli verilir
Daha sonra kızgın yağa atılarak kızartılır
Kızartılan köftelerin yağı, havlu peçete üstüne konarak yağı çektirildikten sonra servis yapılır, Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul