Yalnız Mesajı Göster

Mantar Dolmalı Rosto Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Dolmalı Rosto Köfte



Mantar Dolmalı Rosto Köfte Tarifi - Mantar Dolmalı Rosto Köfte Yapılışı - Mantar Dolmalı Rosto Köfte Nasıl Yapılır - Oktay Usta Mantar Dolmalı Rosto Köfte

Malzeme Listesi:


1 Tavuk Gögsü

1 Tavuk But

1 Soğan

1 Yumurta

1 Su B Bezelye

Tuz

Karabiber

Galeta Unu


Garnitür İçin:

1 Pk Mantar

5 Haşlanmış Patates

1 Su B Süt

2 Çorba KTereyağı

1 Tutam Maydanaoz

Tuz

Karabiber

2 Pk Minik Havuç

Zeytinyağı


Hazırlanışı:


Tavuk göğsü ve butunu doğrayıp kıyma makinesinden geçiriyoruz Karıştırma kabına alıyoruz Soğanı içine rendeliyoruz

Tuz, karabiber ve galeta unu koyup yoğuruyoruz


İyice yoğrulduktan sonra bezelyeyi döküp hafif bir şekilde karıştırıyoruz Fırın tepsisine uygun yağlı kağıt kesiyoruz Tepsinin içine koyuyoruz Köfte harcınız kağıdın üzerine koyuup elimizi biraz su ile ıslatarak köfteye uzun bir rulo olarak şekil veriyoruz


Yağlı kağıdı üzerine iyice kapatıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz Garnitürü için, patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz Süt, tereyağı, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz Mantarların kök kısımlarını çıkartıyoruz


Fırın tepsisine ters bir şekilde diziyoruz Üzerine biraz sıvıyağ gezdiriyoruz Tuz ve karabiber serpiyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz Mantarlı fırından çıkarıp ılımaya bırakıyoruz Patatesli harcı şanti torbasına dolduruyp mantarların üzerine sıkıyoruz


Havuçları soyup haşlıyoruz Servis tabağına patates püreli mantarları ve haşlanmış havuçları koyuyoruz Pişen rostoyu fırından çıkarıp dilimliyoruz Servis tabağının ortasına koyuyoruz


Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp patateslerin üzerine serpip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla