Konu
:
Osmanlı Böbrek Yağlı Bulgur Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Böbrek Yağlı Bulgur Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Böbrek Yağlı Bulgur Köfte
Böbrek Yağlı Bulgur Köfte Tarifi - Böbrek Yağlı Bulgur Köfte Yapılışı - Böbrek Yağlı Bulgur Köfte Nasıl Yapılır - Böbrek Yağlı Bulgur Köfte Malzemeleri
250 Gr
Yağsız dana kıyması
2 Orta boy soğan
200 Gr
çekilmiş böbrek yağı
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Su bardağı bulgur
1/2 Çay kaşığı karabiber
1 Su bardağı ceviz
1/2 Çay kaşığı kırmızıbiber
Cevizi irice kıyınız
Böbrek yağı ve tuz katarak karıştırınız
Bulguru 1,5 su bardağı sıcak su ile 15 dakika ıslatınız
Kuru soğanı incecik kıyıp bulgura ilave ederek yoğurunuz
Bulgur kuru ise ara sıra elinizi ıslatarak bulguru yumuşatıp macun kıvamına getiriniz
Kıyma y tuz, karabiber ve kırmızıbiber katıp 5-10 dakika daha yoğurunuz
Küçük yumurta büyüklüğünde parçalar alıp fincan tabağı şeklinde 2 tane açınız
Birinin çukur kısmına 1 çorba kaşığı kadar cevizli iç koyup diğerini üstüne kapatınız
Islak avuç arasında bastırarak kenarlarını birleştiriniz
Diğerlerini da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine yan yana dizerek orta hararetli fırında pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul