Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Böbrek Yağlı Bulgur Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Böbrek Yağlı Bulgur Köfte



Böbrek Yağlı Bulgur Köfte Tarifi - Böbrek Yağlı Bulgur Köfte Yapılışı - Böbrek Yağlı Bulgur Köfte Nasıl Yapılır - Böbrek Yağlı Bulgur Köfte Malzemeleri

250 Gr Yağsız dana kıyması

2 Orta boy soğan

200 Gr çekilmiş böbrek yağı

1 Tatlı kaşığı tuz

3 Su bardağı bulgur

1/2 Çay kaşığı karabiber

1 Su bardağı ceviz

1/2 Çay kaşığı kırmızıbiber


Cevizi irice kıyınız Böbrek yağı ve tuz katarak karıştırınız Bulguru 1,5 su bardağı sıcak su ile 15 dakika ıslatınız Kuru soğanı incecik kıyıp bulgura ilave ederek yoğurunuz Bulgur kuru ise ara sıra elinizi ıslatarak bulguru yumuşatıp macun kıvamına getiriniz Kıyma y tuz, karabiber ve kırmızıbiber katıp 5-10 dakika daha yoğurunuz

Küçük yumurta büyüklüğünde parçalar alıp fincan tabağı şeklinde 2 tane açınız Birinin çukur kısmına 1 çorba kaşığı kadar cevizli iç koyup diğerini üstüne kapatınız Islak avuç arasında bastırarak kenarlarını birleştiriniz Diğerlerini da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine yan yana dizerek orta hararetli fırında pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla