06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bursa Kebabı
Bursa Kebabı Tarifi - Bursa Kebabı Nasıl Yapılır - Bursa Kebabı Malzemeleri
Malzeme: 4 kişilik
4 tane orta boy pide,
4 tane kabuğu soyulmuş domates,
6 tane sivri biber,
50 gr tereyağı,
3 tane küçük doğranmış soğan,
tuz,
biber,
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
160 gr yoğurt,
350 gr köfte,
8 parça kuzu pirzolası,
4 parça bonfile
Yapılışı:
Doğranmış soğanları, doğranmış sivri biberleri, zeytinyağında kavurun Küçük doğradığınız domatesleri de buraya katın ve sos elde etmek için hafif ateşte 2 dakika kadar pişirin Tereyağında pideleri kızartın Bonfileleri, pirzolaları, köfteleri tuzlayıp, biberleyin Bunları mangalda ızgara yapın Pideleri tabaklara dizin, üzerlerine de domates sosunu dökün Sosun üzerine de yoğurt koyun Pişirdiğiniz etleri de yoğurdun üzerine dizin
|
|
|