Konu
:
İskender Kebap
Yalnız Mesajı Göster
İskender Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İskender Kebap
İskender Kebap Tarifi - İskender Kebap Nasıl Yapılır - İskender Kebap Malzemeleri
iskender kebap malzemeleri
* 500 gram dana eti (bel eti daha yumuşak oluyor)
* 2 adet domates
* 2 kalem biber
* 1 pide ekmeği
* 3 yemek kaşığı salça
* 3 yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* Tuz
iskender kebap tarifi
Et buzluktan çıkarılıp 10 dk bekletildikten sonra keskin bir bıçakla döner eti gibi ince kesilir
Tavaya 2 kaşık sıvıyağ konup etler ilave edilir, suyunu çekip biraz kızarana dek kısık ateşte pişirilir, ateşten alınır
Domates ve kalembiberler doğranıp köz tavasında közlenir
3 yemek kaşığı tereyağ eritilip üzerine salça ve bir miktar su konulup az pişirilir
Tepsiye küp şeklinde ve fındık büyüklüğünde doğranmış pideler konur
Üzerlerine salçalı sos dökülür, etler dizilir, üzerine tekrar biraz salçalı sos dökülüp en üstüne közlenmiş kalembiber ve domatesler konur
Maydanozla süslenir
Büyük süzek kepçe yardımıyla itinayla servis tabaklarına alınır
Yoğurtla birlikte ve sıcak servis edilir
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul