Yalnız Mesajı Göster

Padişah Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Padişah Kebabı



Padişah Kebabı Tarifi - Padişah Kebabı Yapılışı - Padişah Kebabı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Padişah Kebabı

Malzemeler :


400 Gr Kuzu Kuşbaşı

100 Gr Kuyruk Yağı

2 Diş Sarımsak

Pulbiber

Tuz


Garnitürü İçin:

3 Domates

5 Küçük Kırmızı Soğan

1 Kırmızı Biber

1 Tutam Maydanoz

Zeytinyağı

Nar Ekşisi

Lavaş


Hazırlanışı :


Kuzu kuşbaşını ince bir şekilde doğruyoruz Zırhtan geçirip çok ince bir hale getiriyoruz Tuz ve pul biber katıp yoğuruyoruz


Tahta şişlere sokup yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz Garnitürü için, domatesleri soyuyoruz


Küçük bir şekilde doğruyoruz Kırmızı soğan, kırmızı biber ve maydanozu doğruyoruz


Domateslerle birlikte karıştırma kabına koyuyoruz Tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi koyup harmanlıyoruz


Servis tabağına lavaş ve garnitürü koyuyoruz Üzerine kebapları yerleştirip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla