Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Ekşili Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Ekşili Köfte



Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi - Terbiyeli Ekşili Köfte Yapılışı - Terbiyeli Ekşili Köfte Nasıl Yapılır - Terbiyeli Ekşili Köfte Malzemeleri

1 kg koyun kıyması

200 gr soğan

100 gr pirinç

1 bağ maydanoz ince kıyılmış

tuz,

karabiber

300 gr domates

500 ml et suyu (2 su bardağı)

100 gr eritilmiş margarin

1/2 adet limon suyu


Yapılışı

Kıymanın içine soğanı, pirinci, ince kıyılmış maydanozu tuzu ve biberi katıp, yoğurarak köfte harcı hazırlayın Hazırladığnız bu harçtan kuşbaşından biraz daha iri parçalar koparıp iki avucunuzun arasında yuvarlayarak parmak biçiminde köfteler elde edin

Kalan doğranmamış maydanozlann yansını sığ bir tencerenin dibine döşeyin Köfteleri maydanozların üzerine tek sıra yada en çok iki sıra olarak dizin Domates dilimlerini ve kalan dal maydanozları köftelerin arasına, eğer tek kat ise üzerine yerleştirin

Et suyunu bir taşım kaynatıp köftelerin üzerine dökün Köfteleri kısık ateşe koyup eritilmiş margarini ve limon suyunu gezdirin Kapağını kapatıp, yaklaşık 1 saat pişirin Pişme süresi içinde suyu azalırsa biraz et suyu ilave edin

Tencereyi ateşten alıp, biraz ılınmaya bırakın İlk kaynarlığım atan köfteleri tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla