Konu
:
Terbiyeli Ekşili Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Ekşili Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Ekşili Köfte
Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi - Terbiyeli Ekşili Köfte Yapılışı - Terbiyeli Ekşili Köfte Nasıl Yapılır - Terbiyeli Ekşili Köfte Malzemeleri
1 kg
koyun kıyması
200 gr
soğan
100 gr
pirinç
1 bağ maydanoz ince kıyılmış
tuz,
karabiber
300 gr
domates
500 ml
et suyu (2 su bardağı)
100 gr
eritilmiş margarin
1/2 adet limon suyu
Yapılışı
Kıymanın içine soğanı, pirinci, ince kıyılmış maydanozu tuzu ve biberi katıp, yoğurarak köfte harcı hazırlayın
Hazırladığnız bu harçtan kuşbaşından biraz daha iri parçalar koparıp iki avucunuzun arasında yuvarlayarak parmak biçiminde köfteler elde edin
Kalan doğranmamış maydanozlann yansını sığ bir tencerenin dibine döşeyin
Köfteleri maydanozların üzerine tek sıra yada en çok iki sıra olarak dizin
Domates dilimlerini ve kalan dal maydanozları köftelerin arasına, eğer tek kat ise üzerine yerleştirin
Et suyunu bir taşım kaynatıp köftelerin üzerine dökün
Köfteleri kısık ateşe koyup eritilmiş margarini ve limon suyunu gezdirin
Kapağını kapatıp, yaklaşık 1 saat pişirin
Pişme süresi içinde suyu azalırsa biraz et suyu ilave edin
Tencereyi ateşten alıp, biraz ılınmaya bırakın
İlk kaynarlığım atan köfteleri tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul