Yalnız Mesajı Göster

Kolay Kuyu Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Kuyu Kebabı



Kolay Kuyu Kebabı tarifi - Kolay Kuyu Kebabı yapilisi


1 adet kemikleri çıkartılmış kuzu butu

1 adet orta boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı pulbiber

Yarım çay bardağı zeytinyağı


Soğanı rendeleyip pulbiber ve zeytinyağı ile karıştırın Bu karışımı kuzu butunun her tarafına güzelce sürüp etinizi çukur bir kaba yerleştirin Kabın ağzını hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabında 15 saat bekletin Daha sonra eti buzdolabından alıp temiz bir peçete ile etin üzerindeki soğanları silme yoluyla alın Daha sonra eti çift tabanlı çelik bir tencereye yerleştirip kapağını kapatın ve en küçük ocağın en kısığında yaklaşık 5 saat pişirin Pişme esnasında kesinlikle tencerenin kapağını açmayın 4 saatten sonra etin pişip pişmediğini kontrol edip duruma göre 5 saate kadar uzatın

Alıntı Yaparak Cevapla