06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Kebabi
Malzeme
500 gr Kiyma,
1 Ortaboy Sogan,
4 Ortaboy Domates,
1 Demet Maydanoz,
1 Cay kasigi Pulbiber,
1 Cay kasigi Aci Toz Biber,
1 Cay kasigi Kimyon,
8 adet uzun veya carliston biber(Anaheim Peppers),
Istenilen miktarda Pide ve Yassi Sis lazim olacak
Yapilisi
Kiymayi bir kaba koyun, Sogani soyduktan sonra ince ince dilimleyip kiyma,toz aci biber,pulbiber,kimyon ve tuz ile beraber yogrup 10 dakika dinlendirin
Izgarayi onceden yakarak hazirlayin
Sisleri yagladiktan sonra, kiymayi 8 veya 10 porsiyona bolup, her birini uzunlamasina sucuk gibi sislere dizerek izgara edin
Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, izgaranin kenarlarina dizin
Bir yandanda pideleride kizartin Kebaplari Maydanoz ile pide icinde servis yapin
Afiyet olsun
|
|
|