Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Tepsi Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Tepsi Kebabı



Sebzeli Tepsi Kebabı Tarifi - Sebzeli Tepsi Kebabının Yapılışı - Yöresel yemekler - Antakya Sebzeli Tepsi Kebabı

Malzemeler

* 500 gr kuşbaşı et

* 500 gr patlıcan

* 1 büyük patates

* 500 gr domates

* 2 tane yeşil biber

* 2 tane soğan

* 2 çorba kaşığı yağ

* karabiber, tuz


Yapılışı


Et yarım bardak suyla,suyunu çekinceye kadar pişirilirPatlıcanlar alacalı soyularak kuşbaşı doğranır Patates ve soğanlar kabukları soyularak kuşbaşı doğranır Yağ, karabiber, tuz, doğranmış domates ve biberler bütün malzeme hazırlanarak fırın tepsisine konur (Rengi açıksa ayrıca biraz domates salçası konulabilir) Tepsideki malzemenin yüzüne hafif çıkacak kadar su ilavesiyle fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla