Konu
:
Defne Ağacı Yapraklı Şiş Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Defne Ağacı Yapraklı Şiş Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Defne Ağacı Yapraklı Şiş Kebabı
Defne Ağacı Yapraklı Şiş Kebabı Tarifi - Defne Ağacı Yapraklı Şiş Kebabı Yapimi
Âlâ koyun etinin kabaca tarafından küçük küçük kuşbaşı doğranılıp iki baş kadar da çentilmiş kuru soğan ve miktar-ı kâfi tuz ve baharat serpilerek güzelce ovuşturuldukta nihayet iki saat kadar terk edilmeli
İki saat mürûrunda hususi kebap şişlerine bir defne yaprağı bir kuşbaşı lahmından geçirip ne sıkı ne seyrek olmak üzere tertip edildikten sonra ne yakın ve ne de mesafeli olarak şişler köz ateş üzerinde dizilir
Tedricen kızarmaya başladıkta şişler çevrilir
Kızaran kısımlarına bir yumuşaklık vermek için temizce bir kaz tüyü ile sade sürülerek şişteki kebapların her ciheti piryan gibi kızarır
Şu halde kıyılmış maydanoz ve taze soğan yaprağı birbirine karıştırıp bir tabağın zeminine döşemeli
Bu ameliyatta bittikte şişteki kebaplar defne yaprağı da birlikte olarak mefrûş maydanoz üzerine yaygın ve kubbelice çıkarılır ki bundaki letafet bambaşka bir hal kesb eder
Artık üzerine baharat serpmeye lüzûm kalmaz
Yalnız böylece tenavül olmayı pek nefis olur
Ekseri mevakide defne yaprağı bulunmayacağından defne yerine reyhan denilen bir nevi rayihası güzel nebatının yaprağıyla bu kebap ihzar olunur ki o da bir başka çeşnili ve leziz olacağından yine defneli veya reyhanlı şiş kebabı namı alır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul