Konu
:
Ahududu Şurubu
Yalnız Mesajı Göster
Ahududu Şurubu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahududu Şurubu
MALZEMELER
1
5 kg şeker
1 kg ahududu
30 gr limon tuzu
YAPILIŞI
Ahududuyu ayıklayıp, temizleyin, sonra bol suda, meyveleri zedelemeden yıkayın
Bir süzgeçte süzün
Ahududuyu toz şekerle ovalaya ovalaya yoğurun ve şekerin tamamen erimesi için oniki saat kadar bir kenarda bekletin
Şeker tamamen eridiğinde ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün
Süzgeçte kalan posaya yarım su bardağı su koyun, tekrar yoğurup sıkın ve süzün
Elde ettiğiz şuruba 30 gr limon tuzu katıp eritin
Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin
Bir su bardağına iki parmak şurup koyun, üzerini suyla tamamlayıp karıştırdıktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul